Aan het ROER op de Spetse Hoeve

Sinds eind november 2015 is Terwille gestart met project ROER, uitgevoerd op de Spetse Hoeve in Veelerveen. Er is plek voor 10 deelnemers en is bedoeld voor mannen met een strafrechtelijke titel. Het project geeft richting aan eigenregie. De bewoners nemen zelf initiatief, zorgen samen voor een gezond en sociaal leefklimaat en gaan actief aan het werk.

De Spetse Hoeve is in de afgelopen jaren in gebruik geweest door stichting Teen Challenge, die daar hulp bood aan verslaafde mannen. In 2015 werd bekend dat zij zouden stoppen met zorg op deze locatie. Terwille zag mogelijkheden voor een nieuw innovatief project op basis van zelfregie en geeft daarmee antwoord op de toenemende vraag voor een gestructureerde woon- en werkplek voor (ex) gedetineerden.

Op de Spetse Hoeve worden diverse behandelingen aangeboden en rondom de boerderij is genoeg te doen. Bijvoorbeeld mountainbiken, er is een fitnessruimte, een werkplaats en er kan geklust worden. Het traject duurt minimaal 6 maanden en bewoners werken zelf aan Richting Op Eigen Regie (ROER). Ze krijgen daarbij ondersteuning van het ROER team.