Bakkie doen? Inloop Den Helder

Let op: De openingstijden van onze inloop in Den Helder zijn gewijzigd. Het inlooppunt aan de Breewaterstraat 3 is vanaf oktober 2014 iedere donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur geopend. De koffie en thee staan klaar en wij ook. We helpen je graag verder!

Bakkie doen?

DEN HELDER – Voor wie te maken heeft met een verslaving, kan het moeilijk zijn om hulp te zoeken. Of het nu om jezelf gaat of om iemand uit je omgeving, de drempel naar verslavingszorg lijkt soms onneembaar. Om deze drempel te verlagen, zet Terwille (christelijke verslavingszorg) elke donderdag haar deuren in Den Helder open voor mensen met vragen over verslaving. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor een bakje koffie, thee en een gesprek.

“Mijn zoon blowt regelmatig, kan dat kwaad?”, “Drink ik teveel?”, “Hoe kan ik stoppen met het kijken naar porno?”, “Wat doet Terwille precies?” Of je nu een vraag over jezelf hebt, of over iemand in je omgeving, of het nu gaat om drugs, gamen, seks of internet, iedereen is welkom. De medewerkers bieden een luisterend oor, een kopje koffie of thee en waar nodig een passend advies.

Het inlooppunt is aanvullend op de telefonische hulpdienst en chat van Terwille. “Sommige mensen vinden het prettig om hun verhaal (anoniem) aan de telefoon te doen”, zegt Gerbrand Kuilman, maatschappelijk werker Terwille, “anderen vinden het makkelijker om fysiek ergens binnen te lopen. Dit is een laagdrempelige plek van ontmoeting. Keep it simple: elke vraag over verslaving mag gesteld worden, we vinden niks raar. We zorgen ervoor dat je verhaal binnen de muren van het gebouw blijft en helpen je verder wanneer dat nodig is.”