Hulp aan vrouwen in de prostitutie

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben een groot effect op het leven van mensen die in de prostitutie werken. Nu de seksindustrie haar deuren heeft gesloten krijgen de outreachende hulpverleners van Terwille veel vragen van vrouwen (en mannen) die geen inkomsten meer hebben en verder in de problemen raken. Sommige vrouwen willen graag terug naar hun familie in het thuisland, maar kunnen niet weg omdat de grenzen gesloten zijn. Er is veel onduidelijkheid en het aantal hulpvragen stijgt.

Op straat
Vrouwen die in seksclubs werken zijn soms door de eigenaar op straat gezet, hebben geen plek om te slapen en komen daardoor in ongewenste situaties. Ze slapen bij vrienden, klanten of soms op straat. Onze collega’s zoeken actief telefonisch contact met vrouwen uit de seksclubs en raamprostitutie, met de vraag of we hen hulp kunnen bieden bij veilige huisvesting. Via WhatsApp worden er dagelijks berichtjes gestuurd om goed in contact te blijven met de vrouwen die we al kennen, om hen niet te verliezen in het illegale circuit. Ook bellen we met clubeigenaren of er nog vrouwen in de clubs aanwezig zijn en of we kunnen helpen. Een aantal eigenaren zoekt gelukkig ook actief mee naar oplossingen voor de vrouwen. Onze medewerkers doen wat ze kunnen, maar ook zij moeten zich aan de maatregelen houden, waardoor ze de vrouwen niet altijd kunnen bezoeken. Erica en Willemien vertellen je er graag meer over in onderstaande video.

Juist nu is het belangrijk dat we klaarstaan voor deze groep vrouwen. Veel dingen in Nederland staan stil of worden uitgesteld, maar ons werk gaat gewoon door! Gelukkig zien we heel veel betrokkenheid om ons heen. We hebben elkaar nodig!

 

Wat kun jij doen?

  • Doe een donatie via GIVT, of rechtstreeks via ons rekeningnummer: NL78 INGB 06 50 58 79 95 t.n.v. Terwille, o.v.v. hulp prostitutie. Met jouw gift steun je onze beschermde woonplekken, zodat we de vrouwen ook in deze tijd een veilige plek kunnen bieden.