Donateurs, bedankt!

Afgelopen december hebben we dankzij vele donateurs twee heerlijke kerstdiners mogen organiseren. Een voor vrouwen die in de prostitutie werken of in ons traject zitten om hier uit te stappen in Groningen. Daarnaast hebben we ook een heerlijk diner mogen organiseren voor dak- en thuislozen in Den Helder. Lees hier de verslagen!

 

Het kerstdiner bij the Four Roses in Groningen voor de vrouwen was een groot succes. Een van de aanwezige vrouwen wil hier graag iets over vertellen, als bedankje aan iedereen die heeft gedoneerd:

“We zijn met z’n allen uit eten geweest bij een Mexicaans restaurant. December is voor mij en veel vrouwen een lastige maand. Nieuwe kleding, uit eten kunnen vaak niet. Sinds ik de prostitutie achter me heb gelaten ben ik letterlijk een nieuw leven aan het opbouwen. Dit is hard werken en begin ook steeds meer het resultaat te zien. Maar het is ook fijn dat je even kan ontspannen en genieten!!! Dit soort activiteiten geven weer adem. Maar je hebt ook even ander contact met een hulpverlener, maar ook met de vrouwen. Iedereen had zich netjes aangekleed en ik voelde me heel erg verwend!! Dankjulliewel! Want ik vond het hartverwarmend dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. We waren echt een avond uit!!”

 

 

Ook het diner in Den Helder voor dak- en thuislozen was een groot succes. Een van de organisatoren verteld:

“Het kerstdiner op kerstavond was zeer geslaagd! We hebben door het ingezamelde geld een mooi programma op kunnen stellen. Gestaag druppelden mensen binnen die door vrijwilligers Debby, Jörg en Jaap werden ontvangen met koffie en wat lekkers. De buurman van Terwille (restaurant Crazy Chicken) had voor heerlijke snacks en schalen lekkers gezorgd.

Kunstenaar Ad Biersteker had op alle tafels schildermaterialen neergelegd en de aanwezigen hebben prachtige kunstwerken gemaakt over het thema ‘licht’, waarbij Ad veel tips heeft kunnen delen. En het resultaat mag er wezen! ‘De sfeer hier is goed!’, aldus Ad.

Na het schilderen hebben we heerlijk gegeten. Schalen en warmtebakken vol eten werden neergezet. We hebben ook veel eten en levensmiddelen van bakkerij Peter Dunselman gekregen om uit te delen. Ook van de rijkgevulde snert waarvan over was hebben mensen emmertjes gevuld, mee kunnen nemen. Het eten wat over was hebben we de volgende dag uit kunnen delen. Daarnaast hebben we nog wat eten uit kunnen delen aan andere mensen: een gezin dat wel iets extra’s kon gebruiken en een vluchteling die in het ziekenhuis verbleef.

Iedereen die gedoneerd heeft: dankjewel!”