Een barrel voor een baan

In een ‘barrel’ naar de Noordkaap. Daar doen ex-daklozen Wubbo en Samuël niet moeilijk over. Ze tikten een mini-truck op de kop en bouwen hem om tot een rijdend huis. Zo gaan ze samen de Barrel Challenge aan, een reis van 8.000 kilometer naar het uiterste noorden van Europa. Mét een missie: 15.000 euro ophalen voor hulp aan daklozen. Want ze gunnen ieder mens een nieuwe start.

Mien Aigen Hoes
Wubbo en Samuël spreken uit ervaring, een aantal jaar geleden leefden ze beiden zelf op straat. Samen met de hulporganisaties LIMOR, Terwille Verslavingszorg en Werkpro lukte het hen om in 2015 het roer om te gooien, dankzij het innovatieve woonproject Mien Aigen Hoes waar ze zelf actief in bijdroegen. Ze namen de regie over hun leven en staken de handen uit de mouwen. Met een groep daklozen hadden ze veel inspraak in het project en toverden ze samen een oud studentenhuis om tot een ‘buddyhuis’, met fris geschilderde wanden, plafonds en strak gelegde vloeren.

Barrel Challenge
Inmiddels hebben zowel Wubbo als Samuël hun leven weer op de rit en zijn ze wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Dat wordt de Noordkaap Barrel Challenge. Van 24 juli tot 6 augustus 2017 gaan ze als Team Daar-doen-wij-niet-moeilijk-over het avontuur aan in hun omgebouwde mini-truck, en rijden ze vanuit Nederland 8.000 kilometer door Duitsland en Scandinavië naar de Noordkaap en via Finland, Rusland, Polen en Duitsland weer terug.

Eigen baan
Het is voor de mannen niet alleen een avontuur, ze hebben ook een missie. Nu ze het succes hebben geproefd van woonproject Mien Aigen Hoes, vinden ze het samen met de organisatie Terwille tijd voor een aanvullende stap naar een eigen baan. Want uit ervaring weten ze wat iemand van de straat nodig heeft: serieus genomen worden. Ieder mens heeft toekomstdromen. Om die te verwezenlijken moeten de basisvoorwaarden goed zijn. Niet alleen een dak boven je hoofd, maar ook inkomsten waarmee je een blijvend nieuw leven kunt opbouwen.

Rijdend huis
Wubbo en Samuël hebben kunstenaar Oscar B. Jansen bereid gevonden om hun truck te beschilderen als huis. In het rijdende huis vragen ze tijdens de tocht aandacht voor project Mien Boan. Het doel van dit project is dat kandidaten in een oefen-werkplaats van Terwille worden klaargestoomd voor een baan. In deze proeftuin gaan ze onder begeleiding gericht aan de slag met praktijkervaring en het oefenen van sociale vaardigheden. De mannen hopen 15.000 euro op te halen voor het benodigde gereedschap voor de werkplaats, zoals lasapparatuur, bruggen en gereedschapskisten.

Sponsors – Helpt u Wubbo en Samuël om 15.000 euro bij elkaar te krijgen voor hulp aan daklozen? Donaties worden verzameld door Terwille Verslavingszorg. Terwille heeft een ANBI-status waardoor uw gift aftrekbaar is van de belasting. Doneren kan via het rekeningnummer: NL30 RABO 0316005533 t.n.v Terwille, onder vermelding van: Gereedschap voor Mien Boan. U kunt ook bijdragen aan de onkosten voor de reis. Maak uw gift dan over via de omschrijving: Reiskosten Barrel Challenge.