Geld voor eigen kleren

Soms zijn de wensen van de vrouwen die op onze veilige plek in Frankrijk verblijven heel basaal. Onlangs kregen we van het fonds SUN Groningen geld voor basiskleding voor een van de vrouwen in Frankrijk. De vrouw liep al jarenlang in afdankertjes. Ze had maar één paar versleten sokken, haar ondergoed zat veel te krap en een nachthemd had ze helemaal niet.

Overlevingsstand

Deze vrouw liep van jongs af aan in gekregen kleding van mensen uit de straat. Haar ouders vonden haar nooit belangrijk genoeg om in te investeren. Ook zelf vond ze het jarenlang heel normaal dat ze in te krappe en versleten kleding liep, ze stond in de overlevingsstand.

Eigen sokken

Dankzij het geld van SUN kon deze vrouw nu voor het eerst in haar leven zelf haar eigen ondergoed en sokken kopen. Ontroerend om haar blijdschap te zien: “Wat heerlijk dat ik nu weer een onderbroek aan heb die past.” Ook kon ze een nieuw setje kleding uitkiezen, ze was ontzettend blij. Ontroerend én schrijnend. Het is in een land als Nederland misschien moeilijk voor te stellen, maar zoals deze vrouw zijn er meer. Wat zijn we daarom blij met de steun van fondsen en collectes!

Vrouwen lopen voor vrouwen

Wil jij ook iets voor deze vrouwen doen? Op zaterdag 6 mei kun je letterlijk in beweging komen met de sponsorwandeltocht Vrouwen lopen voor vrouwen. Meer informatie op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

 

Lees meer over onze veilige plek in Frankrijk

Lees meer over manieren om het werk van Terwille te steunen