Nieuw leerhuis vrouwen

In oktober start Terwille een nieuwe beschermde woonplek voor vrouwen die de prostitutie achter zich hebben gelaten. Het nieuwe leerhuis vormt een laatste schakel in het uitstaptraject dat Terwille heeft vrouwen die gedwongen of vrijwillig in de seksbranche werken.

 

Het leerhuis in Drenthe bestaat uit vier zelfstandige woon-units. Wendy is hulpverlener bij Terwille en woont met haar gezin in een woning die aan dit leerhuis vast zit. Aan de overkant van de straat is een soortgelijk pand met nog zes woonplekken. De huizen zijn gericht op zelfstandig wonen, maar ook op nabijheid. In een interview vertelt Wendy over haar drijfveren om hier met haar kinderen te gaan wonen.

Voor elke vrouw in het leerhuis is in overleg een persoonlijk plan opgesteld om uiteindelijk zonder hulp gezond mee te doen in de samenleving. De vrouwen krijgen hulp van professionals van Terwille, zoals hulp bij traumaverwerking, begeleiding bij financiële zaken en het vinden van nieuw werk. Wendy coördineert deze zorg en de vrouwen mogen bij haar aankloppen als het nodig is. Het uitgangspunt is dat de vrouwen maximaal een jaar in het leerhuis wonen en daarna klaar zijn om een eigen woning te betrekken.

Lees hier het interview met Wendy