Open Dag Spetse Hoeve

Op vrijdag 22 september organiseerde Terwille een open dag op de Spetse Hoeve. Mensen uit de omgeving en andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen op de boerderij. Op de open dag vertelde Swanny van der Scheer (coördinator Spetse Hoeve) samen met een bewoner over het reilen en zeilen op de boerderij. De bezoekers kregen onder andere informatie over het eigen-regie programma ROER. Ook konden ze  een rondleiding krijgen in en rondom de gebouwen, de kassen, de werkplaats en langs de dieren die op de Spetse Hoeve wonen.

Lees hier een artikel van Dagblad van het Noorden over de Spetse Hoeve, en lees hier een verslag van de Open Dag van van RTV Westerwolde.

Swanny Spetse Hoeve

Meer informatie over de Spetse Hoeve

Op de Spetse Hoeve in Veelerveen is woonruimte voor 10-15 mannen, die te maken hebben gehad met verslaving en justitie. Op de Spetse Hoeve werken ze aan hun herstel. De nadruk ligt op structuur en het hervinden van de regie op je leven. De mannen wonen in een groep en organiseren zoveel mogelijk zelf. Van de boodschappen tot het menu en het werk op het terrein, alles wordt door de groep zelf gedaan. Waar aanvullende hulp nodig is, wordt ondersteuning geboden door begeleiders van Terwille die dagelijks aanwezig zijn. Om de verslavingsproblemen het hoofd te kunnen blijven bieden is er een Minnesota behandelprogramma. De bewoners verblijven een half jaar op de Spetse Hoeve. Daarna stromen ze door naar een begeleide woonplek in een andere plaats.