Open Dag Spetse Hoeve

Op zaterdag 15 september 2018 opent de Spetse Hoeve haar deuren voor publiek, met een jaarlijkse Open Dag. Op deze boerderij in Oost-Groningen wonen 15 mannen die uit de gevangenis komen en weer gezond willen terugkeren in de maatschappij. Met het innovatieve ROER-programma van Terwille werken ze aan het maken van gezonde keuzes, zodat ze  weer zelf aan het roer van hun leven kunnen staan.

Is jouw interesse gewekt? Je bent van harte uitgenodigd! Kom langs voor een rondleiding over het terrein en een inkijkje in het leven en werken op de boerderij. Ook zijn er lekkere hapjes en er is een springkussen voor de kinderen. De Open Dag is op 15 september 2018 van 13:00 tot 17:00 uur aan de Spetsebrugweg 4 te Veelerveen.

spetse hoeve

Over de Spetse Hoeve

Op de Spetse Hoeve in Veelerveen is plaats voor 15 mannen, die in aanraking zijn geweest met verslaving en justitie. Op de boerderij van Terwille werken ze aan het terugkrijgen van structuur en de regie over hun leven. De mannen hebben allemaal een eigen kamer, met gedeelde keuken en woonkamer. De bewoners dragen zelf zorg voor een gezond leefklimaat en organiseren er zoveel mogelijk zelf: van de boodschappen tot het menu, en ook het werk op het terrein. Tijdens hun verblijf krijgen ze behandeling en ondersteuning van medewerkers van Terwille die dagelijks aanwezig zijn. Op dit moment zijn er ook ontwikkelingen voor het opzetten voor coaching met paarden; de bouw van een paardenbak is in volle gang.

De Spetse Hoeve is al jaren een bekende opvangplek in de regio. Sinds november 2015 heeft Terwille de locatie overgenomen van Teen Challenge met een innovatief project dat gericht is op structuur en de Richting Op Eigen Regie (ROER). Het ROER-team van Terwille wordt gecoördineerd door Swanny van der Scheer, die zelf op het terrein woont. Cliënten verblijven een half jaar op de Spetse Hoeve, daarna stromen ze door naar een woning in de stad Groningen of in de provincie, waar ze begeleid zelfstandig wonen, met hulp van Terwille.