Open dag Spetse Hoeve

Op zaterdag 24 september 2016 organiseert de Spetse Hoeve een open dag. Geinteresseerden kunnen een kijkje komen nemen bij het werk van Terwille verslavingszorg op deze mooie boerderij. U kunt proeven van de Antilliaanse keuken, een rondleiding nemen of een presentatie volgen. De presentaties zullen om 14.00 uur en 16.00 uur gehouden worden. Voor de kinderen is er ook iets leuks te doen!

Op de Spetse Hoeve in Veelerveen is plaats voor 10-15 mannen, die de regie in hun leven kwijt waren en problemen ervaren met verslavingen en justitie. De mannen wonen daar in een groep, en organiseren er zoveel mogelijk zelf. Van de boodschappen tot het menu, en ook het werk op het terrein, alles wordt door de groep gedaan. Waar er nog aanvullende hulp nodig is, wordt ondersteuning geboden door begeleiders die dagelijks aanwezig zijn. En om de verslavingsproblemen het hoofd te kunnen blijven bieden is er een behandelprogramma. Op deze manier werken zij richting eigen regie.

Sinds november 2015 is de locatie weer open. Terwille heeft een nieuw programma gemaakt gericht op structuur en het terugvinden van de eigen regie. Op het terrein woont de coördinator van de Locatie, Swanny van der Scheer.

Noot voor