Spetse Hoeve houdt een open dag

Op 7 september 2019 organiseert de Spetse Hoeve weer een open dag. Je kunt meer leren over het programma, een rondleiding over het terrein krijgen en spreken met bewoners en begeleiders over de paardencoaching. Verder is er lekker eten en drinken, zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en kun je de dieren en het landwinkeltje bekijken. Je bent van harte welkom aan de Spetsebrugweg 4 te Veelerveen van 13:00 tot 17:00 uur.

Over de Spetse Hoeve

Op de Spetse Hoeve in Veelerveen is plaats voor 15 mannen die in aanraking zijn geweest met verslaving en justitie. Op de boerderij van Terwille werken ze aan het terugkrijgen van structuur en de regie over hun leven. De mannen hebben allemaal een eigen kamer, met gedeelde keuken en woonkamer. De bewoners dragen zelf zorg voor een gezond leefklimaat en organiseren er zoveel mogelijk zelf: van de boodschappen tot het menu, en ook het werk op het terrein. Tijdens hun verblijf krijgen ze behandeling en ondersteuning van medewerkers van Terwille die dagelijks aanwezig zijn. Wil je graag op de hoogte gehouden worden over de activiteiten van de Spetse Hoeve? Volg ze dan op Facebook.

Paardencoaching

Sinds 2018 wordt er bij de Spetse Hoeve paardencoaching ingezet als instrument voor de hulpverlening. Het begint met contact. Het paard reageert vanuit haar natuur op bijvoorbeeld de spanning en uitstraling die een persoon met zich meedraagt. Zo is het paard een verbindende schakel in de therapie: de begeleider kan aan de reactie van het paard aflezen hoe de deelnemer zich voelt.

Het paard helpt om bepaald gedrag te kunnen interpreteren en om te spiegelen. Niet alleen voor de begeleider, maar ook voor de deelnemer zelf. De paardencoaching draagt bij aan de ROERmethodiek en ondersteunt de mannen in bewustwording. Want wie zichzelf goed kent, kan gezonde keuzes maken en bouwen aan een leven in vrijheid. Lees ook de ervaring van Johan.