Voetballers gezocht!

Houd jij van voetballen? Terwille heeft een fanatiek en gezellig zaalvoetbalteam van (ex-)cliënten en andere sportievelingen. Een mooie en actieve manier om nieuwe contacten op te doen, vindt teamlid Arne. “In dit team leren we ontzettend veel van elkaar.”

Arne is oud-cliënt van Terwille. Zijn psycholoog bij Terwille wees hem twee jaar geleden op het zaalvoetbalteam. Dat kwam als geroepen, vertelt Arne:  “Ik was toen op zoek naar een plek om een nieuw netwerk op te bouwen, en de combinatie met sporten sprak mij aan.”  Nadat Arne de trainer van het team had benaderd, werd hij uitgenodigd om een keer mee te trainen. Hij vertelt: “In het begin vond ik het heel erg aftasten, ik merkte hoe hecht het team was. Maar iedereen was erg geduldig en ik kreeg veel tips. In dit team leren we ontzettend veel van elkaar en ik leer ook veel over mezelf. Ik ben wel eens uit m’n slof geschoten tijdens een wedstrijd of training. Daar hebben we het dan even over na de wedstrijd, en dan is het ook weer goed. Samenwerken in het veld is zo belangrijk, dit schept een band.”

Over het team

Het voetbalteam bestaat op dit moment uit acht personen en is een mix van (oud-)cliënten en anderen. Ze spelen in de herencompetitie, dus aan de wedstrijden kunnen alleen mannen meedoen. Maar de trainingen staan open voor iedereen, dus voetballende vrouwen zijn ook welkom! Je hoeft geen ervaring te hebben. Binnen het team hangt een positieve sfeer: als het moet fanatiek, maar altijd opbouwend. Voor mensen die te maken hebben gehad met verslaving is het voetbalteam een veilige plek om nieuwe contacten op te bouwen. Samen met het team kun je genieten van prestaties, maar ook oefenen in het omgaan met teleurstellingen (verlies) en het functioneren in teamverband. En natuurlijk helpt het voor je conditie!

Praktische info

Het team traint elke dinsdagavond van 19.00-20.30 uur in Kardinge. De wedstrijden zijn op vrijdagavond. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, hoeven cliënten geen contributie te betalen. Ook voor een wedstrijdtenue wordt gezorgd. Zaalvoetbalschoenen moet je wel zelf regelen. Als dat een probleem is, kijken we graag hoe we dit samen kunnen oplossen. Terwille heeft o.a. een sportfonds voor cliënten met een bijstandsuitkering.

Heb je interesse? Aanmelden en meer info via pr@terwille.nl