Voorzorgsmaatregelen coronavirus

update 3 april 2020 

Voorzorgsmaatregelen Terwille tegen verspreiding coronavirus
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er in Nederland extra richtlijnen en maatregelen opgesteld, die gelden tot en met dinsdag 28 april. Bij Terwille hebben we ook voorzorgsmaatregelen genomen, om de gezondheid van cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. We volgen de officiële richtlijnen van het RIVM, en we zullen de maatregelen aanpassen wanneer dat nodig is. Houd onze website goed in de gaten! 

Welke maatregelen hebben we onze medewerkers getroffen? 
Onze medewerkers treffen de volgende voorzorgsmaatregelen: 

  • Geen handen schudden 

  • Regelmatig handen wassen met zeep 

  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de ellenboog 

  • Papieren zakdoekjes gebruiken en weggooien na gebruik 

  • Zo min mogelijk reizen, ook privé (en niet naar het buitenland)

  • Hou waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar
  • Waar mogelijk thuis werken  

  • Waar mogelijk online hulp of telefonische consulten inzetten 

Wat vragen we van cliënten en bezoekers? 
Om eventuele besmetting te voorkomen, vragen we onze cliënten en bezoekers om zich net als onze medewerkers te houden aan de maatregelen hierboven. Ben je de afgelopen 14 dagen in een risicogebied geweest óf heb je contact gehad met een besmet persoon, dan vragen wij je dat aan je behandelaar te melden voordat je komt. Dit geldt ook bij klachten als keelpijn, hoesten, niezen en koorts. Je hoeft de afspraak niet af te zeggen, we kijken graag samen met jou naar wat er wél mogelijk is. We vinden het belangrijk dat je de zorg krijgt die je nodig hebt.  

Wat betekent dit voor je afspraak? 
Heb je tussen nu en 28 april een afspraak op een van de locaties van Terwille? Dan hoef je deze niet af te zeggen. Je behandelaar of begeleider neemt contact met je op om te overleggen over je afspraak. Waar mogelijk willen we je graag online en telefonische hulp aanbieden. We hebben hier verschillende mogelijkheden voor, je behandelaar informeert je hier graag over.  

Contact 
Met deze maatregelen verkleinen we samen de kans op verspreiding van het virus. Wij hopen op je begrip hiervoor. Heb je vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met je behandelaar of met ons secretariaat: 050-3116226.

Ben je geen cliënt van Terwille, maar heb je wel hulp en ondersteuning nodig? Neem dan ook gerust contact met ons op. We willen je ook in deze tijd de hulp bieden die jij nodig hebt!