Wilde paarden

Nieuwe bewoners op de Spetse Hoeve! Vier Fjordenpaarden uit een natuurgebied bij Goeree Overflakkee doorkruisten Nederland om in Veelerveen te komen wonen. De wilde paarden worden ingezet bij de paardencoaching op de Spetse Hoeve. Een mooie aanvulling op ons behandel- en begeleidingsprogramma.

Het doel van het werken met paarden als therapievorm is om – met hulp van de paarden – aanvullende interventies in te zetten voor gedrags- en agressieregulatie. Paarden spiegelen het menselijk gedrag en reageren bijvoorbeeld op de spanning die een persoon met zich meedraagt. Zo is het paard een verbindende schakel in de therapie.

De paardencoaching draagt bij aan de ROER-methodiek en ondersteunt de mannen in bewustwording. Want wie zichzelf goed kent, kan gezonde keuzes maken en bouwen aan een leven in vrijheid. Lees ook dit achtergrondverhaal over Paardencoaching.

paarden spetse hoeve

De komende weken mogen de paarden eerst acclimatiseren en langzaam wennen aan menselijk contact. Ook bij de verzorging van de dieren worden de bewoners van de Spetse Hoeve betrokken.