Eten

Veel mensen kunnen genieten van lekker eten. Maar wanneer je dwangmatig teveel of te weinig eet, kun je te maken hebben met een eetstoornis. Eten speelt dan een grote rol in je gedachten: je bent er de hele dag mee bezig.

Eetstoornissen zijn in drie categorieën onder te verdelen: stoornissen waarbij je jezelf uithongert (anorexia), last hebben van vreetbuien die je vervolgens compenseert door bijvoorbeeld te braken (boulimia) en stoornissen waarbij je vreetbuien hebt die je niet compenseert (Binge Eating Disorder). Wil je het niet zover laten komen? Wil je gezond gaan eten? We willen jou daar graag bij helpen.

Herken jij een of meer van de volgende dingen?

  • Je denkt de hele dag aan eten
  • Je wilt van elk product weten hoeveel calorieën het bevat
  • Je slaat maaltijden over
  • Je voelt je schuldig als je gesnoept of teveel gegeten hebt
  • Als je je somber of verdrietig voelt, ga je meer eten
  • Nadat je gegeten hebt, probeer je over te geven om het er weer uit te krijgen
  • Je probeert af te vallen, maar dit lukt je niet

Het kan zijn dat je een eetstoornis hebt. Wil je hier hulp bij? Neem dan contact met ons op voor hulp. Terwille heeft locaties in Enschede, Rijssen, Lelystad, Almere, Den Helder, Hoorn, Heerhugowaard en Groningen.

Direct aanmelden

Basisaanbod

Anonieme online hulp

Bij anonieme online hulp kun je vrijblijvend mailen, bellen of chatten met een hulpverlener. Je kunt vragen stellen over middelengebruik of bepaalde gewoontes en ontvangt professioneel advies. Jij bepaalt welke informatie je wilt geven, geen vraag of situatie is ons te gek. Je kunt eenmalig contact opnemen of een afspraak maken voor meerdere online contactmomenten. Als je na een mailwisseling graag een persoonlijke afspraak maakt, kan dat ook. Je hoeft het niet alleen te doen! Is dit iets voor jou?

Lees meer

Groepsbehandeling

Bij groepsbehandeling kom je voor groepsgesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij. In de groep is er ruimte voor jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om te breken met je verslaving. De groep biedt kansen om het geleerde meteen in de praktijk te oefenen en elkaar hierbij te steunen. Het doel is altijd blijvend herstel op lange termijn. Voorbeelden van groepsbehandeling zijn de mannengroep (voor mannen met een seks- of pornoverslaving), de partnergroep en de stoppen-met-rokengroep. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Individuele behandeling

Bij individuele behandeling kom je wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Terugvalpreventie

Tijdens de dag behandeling volg je het programma terugvalpreventie. Dat betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden. In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen. Is dit iets voor jou?

Lees meer