Roken

Op elk pakje sigaretten of shag word je gewaarschuwd: roken is niet goed voor je gezondheid. Maar stoppen met roken kan best lastig zijn: het is vaak een jarenlange gewoonte die je niet zomaar hebt afgeleerd. En nicotine is een stof waar je hardnekkig verslaafd aan kunt raken.

Jaarlijks sterven er 200.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van roken. Als je stopt levert dat snel een betere gezondheid op: in de eerste plaats een gezonder lichaam, met een betere conditie, ademhaling en doorbloeding. Ook ga je beter ruiken en krijg je een frissere smaak in je mond. En niet onbelangrijk: je bespaart veel geld als je sigaretten meer hoeft te kopen. Daarom willen we je graag helpen om te stoppen.

Herken jij een of meer van de volgende dingen:

  • Je wilt eigenlijk minderen of stoppen met roken maar het lukt je niet
  • Je voelt je niet prettig als je geen sigaret rookt
  • Je hebt steeds meer nicotine nodig om het effect te voelen
  • Als je een tijdje niet rookt krijg je last van ontwenningsverschijnselen
  • Je slaapt slecht, je bent prikkelbaar, je hebt angst en concentratieproblemen. Als je rookt, heb je dit niet.
  • Je wordt onrustig als je sigaretten (bijna) op zijn
  • Je bent veel bezig met het volgende moment waarop je weer kunt roken

 

Neem contact op om te stoppen met roken. In de meeste gevallen zullen we je eerst adviseren om onze cursus Stoppen met roken te volgen. Terwille heeft locaties in Enschede, Rijssen, Lelystad, Almere, Den Helder, Hoorn, Heerhugowaard en Groningen.

Direct aanmelden

Basisaanbod

Cursus stoppen met roken

Stoppen met roken kan lastig zijn: de nicotine die in sigaretten zit, is een stof waar je hardnekkig verslaafd aan kunt raken. Bovendien is roken een gewoonte die je niet zomaar hebt afgeleerd. Bij Terwille kun je een cursus volgen om te stoppen. In vijf bijeenkomsten krijg je handvatten krijgt om zowel lichamelijk als geestelijk van het roken af te komen.

Lees meer