Wachttijden en kosten

Terwille doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als we jouw aanmeldformulier en verwijsbrief van je huisarts hebben ontvangen, nemen we op werkdagen z.s.m. telefonisch contact met je op om je aanmelding door te spreken.

Als de aanmelding rond is, nemen we opnieuw telefonisch contact met je op voor het maken van een eerste afspraak bij Terwille. Tijdens deze eerste afspraak vul je samen met een behandelaar een aantal vragenlijsten in (pre-intake). Ook geven we je informatie over ons behandelaanbod en kun je aanvullende vragen aan ons stellen. Zo krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden bij Terwille en krijgen wij een goed beeld van jouw persoonlijke hulpvraag en situatie.

Wachttijden (per 1 maart 2023 ):

De wachttijd tot de intakegesprekken is afhankelijk van de locatie waar je dichtbij woont.
Onderstaande informatie wordt elke maand vernieuwd, zodat de juiste wachttijden worden weergegeven.

Locatie Wachttijd vanaf pre-intake tot intakegesprek regiebehandelaar Wachttijd intakegesprek regiebehandelaar tot behandeling
Groningen 8 weken 2 weken
Groningen Perspectief+ 2 weken 2 weken
Spetse Hoeve 2 weken 2 weken
Enschede en
Rijssen
3 weken 2 weken
Almere 4 weken 1 week
Lelystad 4 weken 1 week
Emmeloord * 4 weken 1 week
Den Helder 5 weken 2 weken
Heerhugowaard 5 weken 2 weken
Amsterdam 4 weken 2 weken
Hoorn * 5 weken 2 weken

Na het intakegesprek regiebehandelaar wordt er bij Terwille door een team van professionals een behandelvoorstel opgesteld. Dit wordt telefonisch met je besproken. Als je akkoord gaat, zal je behandeling daarna zo snel mogelijk van start gaan.

In de tussentijd kun je altijd contact opnemen met onze telefonische hulplijn of chat.

* Deze wachttijd is wisselend. Voor vragen hierover, kunt u contact met ons opnemen.

De wachttijden bij Terwille zijn niet afhankelijk van je diagnose of van de zorgverzekeraar waar je verzekerd bent. We doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer je de wachttijd toch te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt. En dat vervolgens binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Kosten

De hulp die je bij Terwille krijgt, wordt vergoed door je zorgverzekeraar, het zorgkantoor, vanuit de WMO of vanuit justitie (afhankelijk van het traject dat je volgt). Bij sommige behandelingen moet je wel rekening houden met het wettelijk verplicht eigen risico of een eigen bijdrage. Je kunt hier altijd vooraf informatie over opvragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer over de GGZ kosten in 2022.

Terwille heeft voor 2022 contracten gesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Ben je cliënt bij Terwille en stap je in 2023 over naar een andere zorgverzekeraar? Meld dit dan graag bij je eerstvolgende bezoek.

Heb je hulp nodig bij een indicatie voor begeleid wonen bij Terwille? Dan kun je een beroep doen op de cliëntondersteuner. Voor meer informatie neem contact met ons op.