Wachttijden en kosten

Terwille doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als we een verwijsbrief van je huisarts of andere verwijzer hebben ontvangen, nemen we op werkdagen z.s.m. telefonisch contact met je op om je aanmelding te bespreken.

Tijdens dit telefonisch contact worden verschillende benodigde gegevens uitgevraagd en wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek geven we je informatie over ons behandelaanbod en kun je aanvullende vragen aan ons stellen. Zo krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden bij Terwille en krijgen wij een goed beeld van jouw persoonlijke hulpvraag en situatie.

Wachttijden (per 1 juli 2024 ):

De wachttijd tot het intakegesprek is afhankelijk van de locatie waar je dichtbij woont.
Onderstaande informatie wordt elke maand vernieuwd, zodat de juiste wachttijden worden weergegeven.

Locatie Wachttijd vanaf aanmelding tot intakegesprek Wachttijd intakegesprek  tot behandeling
Groningen 11 weken 2 weken
Perspectief+ 2 weken 2 weken
Spetse Hoeve * Geen wachtlijst Geen wachtlijst
Enschede 5 weken 2 weken
Almere 4 weken 1 week
Lelystad 6 weken 1 week
Emmeloord * 6 weken 1 week
Den Helder 8 weken 2 weken
Heerhugowaard 8 weken 2 weken

* Deze wachttijd is wisselend. Voor vragen hierover, kunt u contact met ons opnemen.

Na het intakegesprek wordt er bij Terwille door een team van professionals een behandelvoorstel opgesteld. Dit wordt telefonisch met je besproken. Als je akkoord gaat, zal je behandeling daarna zo snel mogelijk van start gaan.

In de tussentijd kun je altijd contact opnemen met onze telefonische hulplijn of chat.

De wachttijden bij Terwille zijn niet afhankelijk van je diagnose of van de zorgverzekeraar waar je verzekerd bent. We doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer je de wachttijd toch te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt. En dat vervolgens binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Kosten

De hulp die je bij Terwille krijgt, wordt vergoed door je zorgverzekeraar, het zorgkantoor, vanuit de WMO of vanuit justitie (afhankelijk van het traject dat je volgt). Bij sommige behandelingen moet je wel rekening houden met het wettelijk verplicht eigen risico of een eigen bijdrage. Je kunt hier altijd vooraf informatie over opvragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer over de GGZ kosten in 2024.

Terwille heeft voor 2024 contracten gesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Ben je cliënt bij Terwille en stap je over naar een andere zorgverzekeraar? Meld dit dan graag bij je eerstvolgende bezoek.

Heb je hulp nodig bij een indicatie voor begeleid wonen bij Terwille? Dan kun je een beroep doen op de cliëntondersteuner. Voor meer informatie neem contact met ons op.