Wachttijden en kosten

Terwille doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als we jouw aanmeldformulier en verwijsbrief van je huisarts hebben ontvangen, krijg je op werkdagen binnen 24 uur een online intakeformulier toegestuurd. Dit kun je op je eigen tijd, achter je eigen computer invullen. Nadat wij de ingevulde intake hebben ontvangen, nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een eerste gesprek.

Wachttijd tot intake (update 1 maart):

De wachttijd tot het eerste gesprek is afhankelijk van de locatie waar je dichtbij woont.
Onderstaande informatie wordt elke maand vernieuwd, zodat de juiste wachttijden worden weergegeven.

Locatie Wachttijd intake
Groningen 3 weken
Groningen Perspectief+ 2 weken
Spetse Hoeve 2 weken
Enschede 2 weken
Rijssen 2 weken
Lelystad 3 weken
Almere 4 weken
Den Helder 3 weken
Heerhugowaard 3 weken
Amsterdam 2 weken
Hoorn 2 weken

Bovenstaande tabel laat zien hoeveel tijd er gemiddeld zit tussen je aanmelding en het eerste gesprek. Op basis van de online vragenlijsten en het daaropvolgende intakegesprek brengen de hulpverleners van Terwille jouw hulpvraag in kaart en komt er een advies voor een behandeling. Dit wordt in het eerste gesprek met jou besproken. Je kunt dan ook je vragen stellen, je voorkeur benoemen en aanvullende informatie geven als dat nodig is. De uitkomsten van dit eerste gesprek worden bij Terwille voorgelegd in een team van professionals, waarna in overleg met jou een zorgtraject wordt gestart. Omdat we graag zorgvuldig willen kijken waar jij het beste op je plek bent, zit er tussen het eerste gesprek en de start van je zorgtraject een gemiddelde wachttijd van 3 weken.

In de tussentijd kun je altijd contact opnemen met onze telefonische hulplijn of chat. Ook voor meer informatie over wachttijden en kosten, kun je contact met ons opnemen.

Kosten

De hulp die je bij Terwille krijgt, wordt vergoed door je zorgverzekeraar, vanuit de WMO of vanuit justitie (afhankelijk van het traject dat je volgt). Bij sommige behandelingen moet je wel rekening houden met het wettelijk verplicht eigen risico of een eigen bijdrage. Je kunt hier altijd vooraf informatie over opvragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer over de  GGZ kosten in 2018.

Moet jij rondkomen van het sociaal minimum? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor onze actie Herstel is geen risico. Terwille betaalt onder bepaalde voorwaarden het eigen risico voor mensen die rond moeten komen van het sociaal minimum. Lees meer

Terwille heeft voor 2018 contracten gesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Ben je cliënt bij Terwille en stap je in 2018 over naar een andere zorgverzekeraar? Meld dit dan graag bij je eerstvolgende bezoek.