Voor scholen

Wie gezonde keuzes leert maken, kan gezond opgroeien. Investeren in een gezonde nieuwe generatie is belangrijk, daarom zetten we bij Terwille sterk in op preventie. Door onze trainingen en workshops worden jongeren tijdig bewust van de invloed van hun keuzes op het gebied van middelengebruik of gewoontes. Hierdoor kunnen jongerenwerkers (vroeg)tijdig ingrijpen bij risicogedrag.

Ons preventiewerk heeft de naam reLEGS. LEGS staat bij ons voor: Lichaam, Emotie, Geest en Sociaal. We willen je helpen steviger op je LEGS te staan. Als je stevig op je LEGS staat, ben je meer in balans en kun je gezonde keuzes maken. En gezonde keuzes zorgen voor een gezonde generatie.

Onze jongerenwerkers zijn er voor jou! Chat, app of mail ons via de website www.doe-reLEGS.nl. Download onze digitale folder en bekijk het preventie landschap.

Preventie-aanbod reLEGS

We geven workshops en trainingen voor jongeren van 12 t/m 15 jaar en ouderavonden en trainingen voor ouders, docenten, jongerenwerkers en andere opvoeders. Met onderwerpen zoals drugs, imago, zelfbeeld, groepsdruk, loverboyproblematiek, seksualiteit, pornografie, ontwikkeling en gedrag van jongeren, signalering van verslaving, de invloed van de huidige maatschappij en weerbaarheid. Onze 2-daagse training LEGSpedition is erkend door het RIVM en sluit aan bij het vignet ‘Gezonde School’. lees meer

Wij zijn er voor jou!

Iedere jongere tot en met 25 jaar kan testjes maken en blogs lezen over de thema’s imago, vriendschap, media, risicogedrag, seksualiteit en weerbaarheid. Of kom vrijblijvend in contact met een jongerenwerker van Terwille voor advies of vragen over deze thema’s.

Voor jongeren: contact met een jongerenwerker via de website www.doe-reLEGS.nl, lees meer.