Sharona: ik wil nooit meer zo diep vallen

“Ik wil nooit weer zo diep vallen”

Sharona raakte verslaafd aan cocaïne en kreeg hulp van Terwille. “Ik zorgde slecht voor mezelf”

“Ik ben ontzettend trots op mezelf, want ik ben vandaag 256 dagen clean,” vertelt Sharona (23). “Begin dit jaar wist ik dat er iets moest veranderen, want het ging niet goed met mij. Ik werd steeds bekender op social media en bezocht daarom veel festivals. In deze wereld hoor je er vaak pas echt bij wanneer je drugs gebruikt. Het ging van kwaad tot erger. In mijn vriendenkring gebruikte bijna iedereen. Ik kon gemakkelijk aan drugs komen en er ging geen dag voorbij dat ik niet gebruikte.”

Cocaïne
“Ik had een laag zelfbeeld en zorgde slecht voor mezelf. Mijn ouders wisten zich geen raad met mij en zetten me het huis uit. In die periode ontmoette ik een foute jongen. We hadden het heel leuk samen, maar hij werd al gauw erg agressief. Hierdoor ging ik steeds meer cocaïne gebruiken, want dat had ik nodig om te blijven functioneren.”

Tot rust komen
“Mijn ouders maakten zich zorgen en konden het niet langer aanzien hoe ik mezelf verwaarloosde. Ze brachten me naar het Overweeghuis en zo kwam ik bij Terwille. Op deze veilige plek kon ik nadenken over wat ik met mijn leven wilde. Ik kickte af en werkte samen met de hulpverleners aan mijn doelen. Ik had torenhoge schulden en psychosociale problemen.

Na een tijdje ging het steeds beter met mij. We besloten toen dat ik drie maanden naar Het Gewone Leven in Frankrijk zou gaan. Een beschermde woonlocatie op een grote boerderij midden in het bos. Ik merkte dat ik hier – in een compleet andere omgeving – tot rust kwam.“

Mijn toekomst
“Het gaat nu goed met mij, ik zet grote stappen en bouw aan gezonde relaties, iets wat ik ontzettend moeilijk vind. Ik heb nu een relatie met een hele lieve jongen. Hij is goed voor me en we praten veel. Hij heeft geen oordeel over wat mij is overkomen. Ook is de relatie met mijn ouders helemaal hersteld. Ik leer mezelf steeds beter kennen en verlang ernaar om terug naar school te gaan.  Het lijkt mij ontzettend leuk om een opleiding tot opsporingsambtenaar te volgen. Ik wil nu vooral bezig zijn met mijn toekomst en niet meer terugkijken naar mijn verleden. Het doet me al goed om te zeggen dat ik clean ben, want ik wil nooit weer zo diep vallen.”