rechten en plichten

Aanvullende individuele gesprekken

Bij individuele behandeling kom je wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij.

In één-op- één gesprekken met je behandelaar kijk je naar jouw persoonlijke situatie en naar wat jij nodig hebt om te breken met je verslaving. Het doel is altijd blijvend herstel op lange termijn. Deze behandeling kan ook goed in combinatie met E-hulp. Is dit iets voor jou?

Informatie voor deelnemers

In de gesprekken met je behandelaar krijg je inzicht in jouw situatie en risicofactoren. Je leert meer over de werking van verslaving en/of het middel dat je gebruikt en wat dit met jou doet. Ook is er aandacht voor je omgeving: hoe ziet je thuissituatie, je dag invulling en je sociale netwerk eruit? De behandelaar biedt professionele hulp en advies om blijvend te stoppen, zodat je na je behandeling op eigen kracht verder kunt. Als je je aanmeldt voor ambulante hulp, word je binnen een week uitgenodigd op een locatie van Terwille bij jou in de buurt, voor een intakegesprek. Wil jij je aanmelden? Neem contact op.

Informatie voor verwijzers

Door middel van ambulante hulp kunnen mensen los komen van hun verslaving, terwijl zij in hun vertrouwde omgeving blijven. Voorwaarde is dat cliënten op eigen kracht kunnen stoppen met middelengebruik, ondersteund door hun behandeling. Ook kijken we of iemand een gezonde woonomgeving en een zinvolle dag invulling heeft. Als een deelnemer zich aanmeldt voor ambulante behandeling volgt eerst een intakegesprek en Psychiatrische Anamnese door een hoofdbehandelaar. Zo komen we in overleg met de cliënt tot een passend behandeladvies. Iemand verwijzen? Neem contact op.