Hulp aan familie

Ook familieleden van verslaafden kunnen bij Terwille terecht voor hulp. Wanneer iemand in je omgeving verslaafd is, heb je veel vragen. Wat kun je doen om te helpen? Waar ligt jouw verantwoordelijkheid en wanneer moet je juist leren loslaten?

Ouder-partnergroep
Speciaal voor ouders en partners van verslaafden heeft Terwille een ouder-partnergroep. Om welke verslaving het ook gaat (alcohol, blowen, drugs, porno kijken, gokken etc.): alle ouders en partners zijn welkom. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over verslaving en ga je in gesprek over de problemen en moeite waar je tegenaanloopt als je kind of partner verslaafd is. De insteek van de groepsbehandeling is, dat mensen in de omgeving van de verslaafde invloed uitoefenen. Daarom word je zelf actief betrokken. De groep komt minimaal zes keer bij elkaar op een locatie van Terwille. Wil jij je aanmelden? Neem dan contact op via het rechtermenu.

Hulp en advies
We weten dat hulp vragen niet altijd makkelijk is. Je mag ook eerst (anoniem) bellen of chatten met onze medewerkers. Lees meer

 

Ondersteunende modules

Naast het basisaanbod Hulp aan familie kun je in overleg met je behandelaar een keuze maken uit een of meerdere van de onderstaande ondersteunende modules.

Relatiegesprekken

Verhoudingen in het netwerk kunnen door verslavingsproblemen verstoord raken. Bij relatie- en/of gezinsgesprekken voor partners, ouders, gezins- en familieleden is er de mogelijkheid om deze verhoudingen weer in balans te krijgen. Tijdens de gesprekken komen er thema’s aan bod: onderzoeken hoe mensen zich verhouden tot zichzelf en tot de ander, medeafhankelijkheid doorbreken en een nieuwe balans vinden in de verhoudingen in het netwerk nadat de verslaving is stopgezet. Interesse? Neem contact op.

Lees meer