Nazorg terugvalpreventie

Terugvalpreventie betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden.

In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen.

Informatie voor deelnemers

Wat werkt voor jou het beste om te voorkomen dat je gaat drinken, gebruiken of gokken? En welke situaties zijn juist een risico? Als je op lange termijn wilt blijven volhouden, is het belangrijk dat je jezelf en je eigen triggers goed leert kennen. Ook leer je hoe je gezond kunt omgaan met sociale situaties en hoe andere mensen jou kunnen steunen tijdens en na de behandeling. Wil jij dit ook? Neem contact op.

Informatie voor verwijzers

Tijdens deze behandeling is er veel aandacht voor het voorkomen van terugval en het leren herkennen van risicosituaties. Deze kunnen voor ieder mens anders zijn. De kennis die iemand heeft over zichzelf en zijn situatie is van grote waarde voor blijvend herstel. Wie van te voren heeft bedacht wat hij moet doen bij terugval, heeft een grotere kans om niet helemaal terug te vallen in zijn oude gedrag en zijn gezonde keuzes snel weer op te pakken. De groepsgewijze aanpak geeft de mogelijkheid om het geleerde te oefenen in de groep. Ook worden deelnemers gestimuleerd het geleerde te oefenen in de dagelijkse praktijk. Iemand verwijzen? Neem contact op.