Running Therapie

Bij running therapie ga je een keer in de week hardlopen onder leiding van een running therapeut en aan de hand van persoonlijke doelen. Je hoeft geen ervaring met sport of een goede conditie te hebben.

IMG-20140409-WA0002Het doel van running therapie is dat je je aan de hand van een loopschema mentaal en fysiek fitter gaat voelen door het hardlopen. De focus ligt dus op je stemming verbeteren, je conditie verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten. In de intakefase wordt door de psychiater of arts van Terwille bepaald of het medisch verantwoordelijk is om running therapie te volgen. Dit kun je ook overleggen met je huisarts.

 

Niels werkt als ervaringsdeskundige bij Terwille, Running Therapie heeft in zijn eigen herstelperiode veel voor hem betekent. “Hardlopen zorgt ervoor dat je niet kan piekeren en sneller tot een oplossing komt.” Nu is Niels zelf trainer en motiveert hij anderen tijdens de hardloopsessies. Niels: “Lichamelijke beweging is gezond voor lichaam en geest. Daarnaast is het lekker om tijdens het lopen te praten, de drempel is lager.”

Spreekt dit jou aan? Neem dan contact op!