online therapie

Rob: therapie via beeldbellen

Rob is 39 jaar. Hij heeft een vriendin en twee kinderen, maar door zijn verslavingsproblemen woont hij tijdelijk ergens anders. Sinds het wat beter met hem gaat, komt hij wel regelmatig bij zijn vriendin en de kinderen thuis. Bij Terwille neemt Rob deel aan de terugvalpreventiegroep. Door de corona-maatregelen vindt de groepstherapie op dit moment alleen online plaats. Rob vertelt over zijn ervaringen:

”Het voordeel van beeldbellen is dat ik niet hoef te reizen en thuis kan blijven, dat scheelt. Het is voor mij een drukke tijd. Op dit moment kunnen de kinderen niet naar de opvang. Ik ben nu vaker bij mijn vriendin thuis, zodat we de zorg voor de kinderen kunnen verdelen. Het is passen en meten, maar het helpt me ook om van mijn gebruik weg te blijven. Ik heb het nu druk met andere dingen: naast de opvang van de kinderen, probeer ik ondertussen thuis ook mijn werk te doen. Wel jammer dat ik nu minder lol dan normaal heb met collega’s, dat mis ik wel.”

“Ook het beeldbellen met een groep mensen vind ik nog wel even wennen. Het is minder ‘gezellig’. En je kunt minder vaak inhaken op elkaars verhaal. Toch ben ik blij dat ik gewoon door kan gaan met mijn behandeling en dat ik ook nog individueel contact kan hebben met mijn hulpverlener. We bespreken de dingen die ik normaal gesproken ook ‘face to face’ zou vertellen. Mooi dat dit kan. Het is supermodern!”