rechten en plichten

Terugvalpreventie

Tijdens de dagbehandeling volg je het programma terugvalpreventie. Dat betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden.

In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen. Is dit iets voor jou?

Informatie voor deelnemers

Wat werkt voor jou het beste om te voorkomen dat je gaat drinken, gebruiken of gokken? En welke situaties zijn juist een risico? Als je op lange termijn wilt blijven volhouden, is het belangrijk dat je jezelf en je eigen triggers goed leert kennen. Ook leer je hoe je gezond kunt omgaan met sociale situaties en hoe andere mensen jou kunnen steunen tijdens en na de behandeling. Wil jij dit ook?

Informatie voor verwijzers

Tijdens deze behandeling is er veel aandacht voor het voorkomen van terugval en het leren herkennen van risicosituaties. Deze kunnen voor ieder mens anders zijn. De kennis die iemand heeft over zichzelf en zijn situatie is van grote waarde voor blijvend herstel. Wie van te voren heeft bedacht wat hij moet doen bij terugval, heeft een grotere kans om niet helemaal terug te vallen in zijn oude gedrag en zijn gezonde keuzes snel weer op te pakken. De groepsgewijze aanpak geeft de mogelijkheid om het geleerde te oefenen in de groep. Ook worden deelnemers gestimuleerd het geleerde te oefenen in de dagelijkse praktijk. Iemand verwijzen? Neem contact op.

Aanmelden voor hulp

Aanmelden voor hulp kan zowel telefonisch als digitaal. Wanneer je je digitaal aanmeldt, nemen we binnen 1 werkdag contact met je op. Heb je dringend hulp nodig buiten kantooruren? Neem dan contact op met je huisarts. De behandelingen bij Terwille worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar, WMO of justitie. Houd wel altijd rekening met je eigen risico.

Ondersteunende modules

Naast het basisaanbod Terugvalpreventie kun je in overleg met je behandelaar een keuze maken uit een of meerdere van de onderstaande ondersteunende modules.

Aanvullende individuele gesprekken

Bij individuele behandeling kom je wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij.

Lees meer

Detox

Bij detox richt je je op ontgiften en stabilisatie. Er zijn verschillende organisaties waar je een detox kan doen. Je wordt op een wachtlijst geplaatst en komt dan terecht bij een organisatie die jouw voorkeur heeft. Is dit iets voor jou? Neem contact op.

Lees meer

E-hulp

Terwille biedt ook online hulp (E-hulp). We bieden een online beveiligde omgeving, waar je o.a. een intakeformulier kunt invullen, opdrachten kunt plaatsen, je behandelplan kunt inzien en online contact hebt met je behandelaar. Wil je graag gebruik maken van deze hulpvorm?

Lees meer

Motivatiegroep

In de motivatiegroep ga je door middel van de motivatiecirkel inventariseren waar je staat en welke doelen je hebt. Samen met een hulpverlener ga je op onderzoek uit naar wat je hierin helpt of juist tegen je werkt. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Nazorg terugvalpreventie

Terugvalpreventie betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden. In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Relatiegesprekken

Verhoudingen in het netwerk kunnen door verslavingsproblemen verstoord raken. Bij relatie- en/of gezinsgesprekken voor partners, ouders, gezins- en familieleden is er de mogelijkheid om deze verhoudingen weer in balans te krijgen. Tijdens de gesprekken komen er thema’s aan bod: onderzoeken hoe mensen zich verhouden tot zichzelf en tot de ander, medeafhankelijkheid doorbreken en een nieuwe balans vinden in de verhoudingen in het netwerk nadat de verslaving is stopgezet. Interesse? Neem contact op.

Lees meer

Running Therapie

Bij running therapie ga je een keer in de week hardlopen onder leiding van een running therapeut en aan de hand van persoonlijke doelen. Je hoeft geen ervaring met sport of een goede conditie te hebben. Is dit iets voor jou? Neem contact op.

Lees meer

Time-out

Ook hebben we zelf verschillende opvangplekken waar je terecht kunt voor een time-outperiode, om op adem te komen en weer grip te krijgen op jouw situatie.

Lees meer

Vaktherapie

Bij Terwille is vaktherapie in de vorm van beeldende therapie. Het kan je helpen om dingen te uiten die je niet in woorden kunt uitdrukken. Door samen te werken en te reflecteren op je gemaakte werkstuk kunnen nieuwe ervaringen worden opgedaan die inzicht geven. Het werken met creatieve middelen stimuleert de balans tussen denken en

Lees meer