Veronique: Andere keuze maken in de lockdown.

Veronique werkte een tijdje in het buitenland als erotisch masseuse, totdat ze begin 2020 besloot weer terug naar Nederland te komen. “Het ging daar niet helemaal lekker en ik miste mijn familie,” vertelt Veronique. Het plan was om weer even op te laden, oude vriendschappen nieuw leven in te blazen en dan zou ze gaan kijken hoe ze in Nederland haar werk als zelfstandig erotisch masseuse zou gaan vormgeven. “Ik twijfelde wel al. Wil ik wel dat familie mij zo blijft zien? Ik wilde in ieder geval niet weer voor een salon werken, maar zou het werk zelfstandig blijven voortzetten.

Verbod op werken

Ze was amper twee weken in Nederland, toen we in de eerste lockdown terecht kwamen door Corona. “Al mijn plannen moesten gewijzigd worden. Sociale contacten opdoen zat er niet in, maar erger nog: mijn keuzevrijheid was weg,” aldus Veronique, “In het begin dachten we  dat het misschien om een paar weken of maanden zou gaan, maar op een gegeven moment moest ik toch echt verder kijken. Wat kan ik? Wat ga ik doen?”

Door de Coronamaatregelen en het verbod op haar werk, werd Veronique voor een keuze gedwongen: of de illegaliteit in, of online verder, of stoppen? Ze stelde zichzelf de vraag: “Ga ik mijn eigen grenzen over?” Door Corona stond ze schaakmat. Het duurde nog even voordat ze eind 2020 contact opnam met Terwille. Het vooruit kijken vond ze moeilijk en ze schoof alles voor zich uit. “Maar op een gegeven moment kon dat niet meer. Ik had al eens eerder contact gehad met Terwille. Zij kenden mijn verhaal en dat voelde als een veilige keuze,” vertelt Veronique.

Eigen ondernemer worden

Veronique woont nu in een beschermde woonlocatie van Terwille, waar ze weer dromend naar de toekomst kan kijken. “Ik heb een heel tof idee voor een eigen bedrijf en wil graag eigen ondernemer worden. Ik zit nu nog midden in het traject, maar het plan ligt klaar, dus zodra de mogelijkheid zich voordoet ga ik me daarvoor inzetten!”

Corona heeft een flinke invloed gehad op Veronique en heeft haar gedwongen een dappere keuze te maken. Veronique: “Daar ben ik nu heel dankbaar voor. Anders had ik deze keuze niet aangedurfd en dit waarschijnlijk nog een tijd voor me uitgeschoven.”