Forensisch Forum Groningen 2e editie

De 2e editie van het Forensisch Forum Groningen, georganiseerd voor en door de professional!

Het Forensisch Forum Groningen is die dag waarop professionals uit diverse organisaties elkaar beter leren kennen met als doel de lokale en regionale samenwerking binnen de forensische sector te bevorderen.

De dag wordt georganiseerd middels crowdfunding en in gezamenlijkheid met de keten. Een soort Ketensamenwerking Plus+.  Doordat alle deelnemende organisaties een financiële bijdrage leveren aan de totstandkoming van deze dag wordt het ook echt een dag van de forensische keten zelf. Het is fantastisch dat deze dag volledig middels crowdfunding gefinancierd wordt!

De initiators, Wietse Bouwsma en Anna Smith, hebben dit jaar gekozen voor het thema ‘de moraal in de forensische keten’. Het werken met forensische cliënten omvat allerlei ethische en morele dilemma’s.

Denk bijvoorbeeld aan het spectrum van macht, onmacht en autonomie. Wat zijn de heersende opvattingen binnen de forensische keten met betrekking tot strafoplegging of behandeling en begeleiding? Hoe verhoud je je hiertoe als hulpverlener in een forensische setting? Waarom doe je wat je doet? En op basis waarvan?

Wat valt er dit jaar te verwachten? Interessante sprekers, inhoudelijk boeiende workshops en genoeg tijd om te netwerken. Ook dit jaar -met dank aan de medeorganisatoren- is er sprake van een mooi en inhoudelijk sterk programma met o.a. sprekers als Jan de Cock (ontwikkelingswerker/ schrijver/ auteur o.a. bekend van het boek ‘Hotel Prison’ en ‘De kelders van Congo’) en Gabriël Anthonio (Bestuurder VNN en als Bijzonder hoogleraar verbonden aan de RUG). In de middag op diverse manieren aandacht voor ‘de moraal in de forensische keten’. De dag wordt begeleid en kundig aan elkaar gepraat door Cunera van Selm (RTV Noord).

Aanmelding en deelname geschiedt op basis van uitnodiging. Geïnteresseerden kunnen mailen met FFG@vnn.nl Volg het laatste nieuws op Twitter https://twitter.com/ForensischForum en wordt lid op LinkedIn van de groep Forensisch Forum Groningen. 

Forensisch Forum Groningen I 1 November 2016 I 08:45-17:15 I Grand Theatre I Grote Markt 35 I 9711 LV I Groningen