Nazorg

Na je behandeling kun je nazorg krijgen om blijvend verslavingsvrij te leven en terugval te verkomen. Je kunt bijvoorbeeld de terugvalpreventiegroep van Terwille volgen. Mensen die de Minnesotabehandeling hebben gevolgd, raden we aan om een zelfhulpgroep te blijven bezoeken die gericht is op de 12-stappen structuur. Ook is het mogelijk om begeleiding te krijgen op het gebied van beweging, via running therapie.

Informatie voor deelnemers

  Na je behandeling kun je nazorg krijgen om blijvend verslavingsvrij te leven en terugval te verkomen. Je kunt bijvoorbeeld de terugvalpreventiegroep van Terwille volgen. Mensen die de Minnesotabehandeling hebben gevolgd, raden we aan om een zelfhulpgroep te blijven bezoeken die gericht is op de 12-stappen structuur. Ook is het mogelijk om begeleiding te krijgen op het gebied van beweging, via running therapie. Interesse? Neem contact op.

Informatie voor verwijzers

De Minnesotabehandeling van Terwille is een evidence based behandelprogramma dat wereldwijd gebruikt wordt, onder andere door de Alcoholics Anonymous. Dit programma besteed veel aandacht aan goede nazorg: het voorkomen van risicogedrag, het opbouwen van een gezond netwerk en contact met ervaringsdeskundigen. Zelfhulpgroepen spelen hierin een belangrijke rol. Iemand verwijzen? Neem contact op.