Opname

Als de problemen door je verslaving erg groot zijn, kan een tijdelijke opname een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld als je lichamelijk erg afhankelijk bent van alcohol of drugs, of als gesprekken of een dagbehandeling niet voldoende blijkt om van je verslaving af te komen.

Terwille zoekt samen met jou naar de beste plek, afhankelijk van het doel van de opname en jouw wensen. We werken nauw samen met verschillende opnameplekken en afkickklinieken in Nederland.

Informatie voor deelnemers

Tijdens de opname leer je stoppen met je verslaving en te voorkomen dat je terugvalt. Ook leer je hoe je je levensstijl kunt veranderen en bijkomende problemen kunt oplossen. In de tijd voor je opname krijg je de nodige begeleiding vanuit Terwille. Zo word je goed voorbereid en duurt je opname niet langer dan nodig is. We brengen alvast in kaart hoe jouw persoonlijke situatie eruit ziet, en wat jij nodig hebt. Ook ondersteunen we je per mail en telefonisch. Dit blijven we tijdens je hele opnameperiode doen, zodat je daarna meteen verder kunt bij Terwille. Denk jij dat een opname geschikt is voor jou? Neem contact op.

Informatie voor verwijzers

Tijdens de opname wordt er gebruik gemaakt van detoxificatie, leefstijltraining en terugvalpreventie. Ook is er intensieve behandeling voor problemen op sociaal, psychisch of lichamelijk gebied. Deelnemers die in afwachting zijn voor hun opname ontvangen vanuit Terwille preklinische behandeling. Het doel hiervan is de behandelduur zoveel mogelijk te verkorten, de deelnemer voor te bereiden op de opname en hem te stabiliseren. Terwille werkt nauw samen met opnameplekken met verschillende expertises, waaronder De Hoop GGZ in Dordrecht, De Loodds in Poortugaal, de Spetse Hoeve in Veelerveen, Het Startpunt in Hoorn en klinieken in het buitenland. Iemand verwijzen? Neem contact op.

Aanmelden voor hulp

Aanmelden voor hulp kan zowel telefonisch als digitaal. Wanneer je je digitaal aanmeldt, nemen we binnen 1 werkdag contact met je op. Heb je dringend hulp nodig buiten kantooruren? Neem dan contact op met je huisarts. De behandelingen bij Terwille worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar, WMO of justitie. Houd wel altijd rekening met je eigen risico.

Ondersteunende modules

Naast het basisaanbod Opname kun je in overleg met je behandelaar een keuze maken uit een of meerdere van de onderstaande ondersteunende modules.

Aanvullende individuele gesprekken

Bij individuele behandeling kom je wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij.

Lees meer

Motivatiegroep

In de motivatiegroep ga je door middel van de motivatiecirkel inventariseren waar je staat en welke doelen je hebt. Samen met een hulpverlener ga je op onderzoek uit naar wat je hierin helpt of juist tegen je werkt. Is dit iets voor jou?

Lees meer