perspectief+

Prostitutie

Wil jij stoppen met werken in de prostitutie? Wil je loskomen van contacten die misschien niet gezond voor je zijn? Denk je na over een andere carrière? Iedereen is uniek, daarom kijken we samen met jou wat het beste bij jouw situatie past. We zijn bij Terwille creatief in het zoeken naar oplossingen. Een nieuw Perspectief waarin jij zelf bepaalt wat je wilt met je leven.

Mogelijkheden

Bij Terwille kan iedereen die in de seksbranche werkt, heeft gewerkt of wil gaan werken terecht met (hulp)vragen. De mogelijkheden die wij bieden zijn:

 • Hulpverlening bij trauma’s, verslaving en andere zorgvragen.
 • Ondersteuning bij praktische zaken.
 • Veilige verblijfsplekken.
 • Hulp met zoeken naar werk door een sterke achterban aan werkgevers.

We gaan samen met jou kijken naar wat je nodig hebt.

Team

Tet team Perspectief+ bestaat onder andere uit:

 • begeleiders;
 • ervaringsdeskundigen;
 • beheerdersechtparen;
 • vrijwilligers;
 • arbeidsbemiddelaars;
 • maatschappelijk werkers;
 • psychologen;
 • psychiaters;
 • seksuologen.

Veilig Verblijf

Terwille heeft beschermde verblijfsplekken in Noord-Nederland, Overijssel en Frankrijk. Deze plekken bevinden zich op een veilige locatie in een huiselijke omgeving. Op deze veilige plekken kun je afstand nemen van het sekswerk en de contacten die daarbij horen. We bieden hier onder andere traumabehandeling en hulp bij verslavingsproblematiek (als dat speelt). Ook krijg je ondersteuning bij praktische zaken, zoals uitkering, schulden, huisvesting en dagbesteding. Je krijgt ruimte om gericht te werken aan de toekomst die jij wilt!

Wonen en werken

Terwille heeft verschillende beschermde woonplekken waar je begeleid kunt wonen, tot je er aan toe bent om zelfstandig te wonen. Ook kijken we samen met jou naar mogelijkheden voor ander werk of een opleiding. Via ons project Van Raam naar Baan hebben we contact met verschillende werkgevers die een betaalde baan kunnen bieden.

klik hier voor de informatiebrochure over Perspectief+

Contact

Neem contact op voor hulp. Staat de hulp die je graag wilt er niet tussen? Neem dan ook gerust contact met ons op. We denken graag mee, zodat jij de hulp kunt krijgen die bij jou past!

Direct aanmelden

Basisaanbod

Beschermde woonplekken

Ieder mens heeft behoefte aan een thuis, een eigen plek. Om je huis een prettige plek te laten zijn, moet je een aantal zaken op orde hebben. Om je hierbij te helpen, heeft Terwille een aantal leerhuizen waar je een tijd lang begeleid kunnen wonen. Met goede en persoonlijke hulp werk je toe naar zelfstandig wonen en het behoud daarvan. Jij krijgt de begeleiding die jij nodig hebt om weer sterk in je schoenen te staan.

Lees meer

Praktische hulp

Je bent werkzaam in de seksbranche en je wilt dat alles veilig en goed geregeld is. Als je vragen hebt, kun je bij Terwille terecht. We zijn creatief en zoeken graag naar oplossingen die bij jou passen! Onze medewerkers komen op vaste tijden langs bij verschillende clubs in Groningen en Drenthe, op de tippelzone en bij de raamstraat. Ook kun je op werkdagen bij Terwille binnenlopen aan de Akerkhof 20 in Groningen. Je kunt bij ons terecht bij vragen en problemen. We zijn er voor jou en gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! Je mag ook bellen of mailen.

Lees meer

Taalondersteuning Nederlands

Werk je in de seksbranche en wil je je kennis van de Nederlandse taal graag verbeteren? Kom dan naar de gratis taalondersteuning bij Terwille. De lessen zijn elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in het pand van Terwille aan de Akerkhof 20. Er is koffie en thee en alles is gratis. Motivatie is het belangrijkste! De taalondersteuning wordt aangeboden in samenwerking met Humanitas.

Lees meer

Veilige verblijfsplekken

Wil je niet meer in de prostitutie werken? Dan kan Terwille je helpen om eruit te stappen. We kunnen je snel naar een veilige plek brengen op een geheime locatie. Ook kunnen we je helpen bij het vinden van ander werk en andere woonruimte, en bieden we praktische hulp.

Lees meer