Uren achter elkaar gamen. Niet willen stoppen omdat het net zo spannend wordt. Nog even dat ene level halen, of die ene tegenstander verslaan.
Voor een keer is dit niet zo erg. Maar als je behoefte om te gamen het wint van slapen of eten, is het goed om hulp te zoeken. Als gamer kun je geobsedeerd raken door de behoefte om te winnen of te spelen. Deze obsessie kan zelfs belangrijker worden dan voldoende slapen, op tijd eten en je (school)werk. De kans dat je in een sociaal isolement komt, neemt toe. Als je stopt kun je weer gezond functioneren. Wil jij op tijd kunnen stoppen met gamen? We helpen je graag.
Herken jij een of meer van de volgende dingen?
- Je gamet meer en vaker dan je eigenlijk wilt
- Als je aan het gamen bent, vergeet je regelmatig te eten
- Je bent rusteloos als je even stopt
- Je behoefte om hogere scores / ranking te halen blijft stijgen
- Andere dingen in je omgeving interesseren je niet meer
- Het contact met je vrienden en familie wordt slechter
- Je maakt je zorgen over iemand in je omgeving
Game je teveel en wil je hiermee stoppen? Heb je een vraag over gamen of ken je iemand in jouw omgeving die hiermee te maken heeft? Neem dan contact met ons op. Voor informatie over gamen kun je ook eens kijken op http://www.gameninfo.nl
Direct aanmeldenBasisaanbod
Anonieme online hulp
Bij anonieme online hulp kun je vrijblijvend mailen, bellen of chatten met een hulpverlener. Je kunt vragen stellen over middelengebruik of bepaalde gewoontes en ontvangt professioneel advies. Jij bepaalt welke informatie je wilt geven, geen vraag of situatie is ons te gek. Je kunt eenmalig contact opnemen of een afspraak maken voor meerdere online contactmomenten. Als je na een mailwisseling graag een persoonlijke afspraak maakt, kan dat ook. Je hoeft het niet alleen te doen! Is dit iets voor jou?
Groepsbehandeling
Bij groepsbehandeling kom je voor groepsgesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij. In de groep is er ruimte voor jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om te breken met je verslaving. De groep biedt kansen om het geleerde meteen in de praktijk te oefenen en elkaar hierbij te steunen. Het doel is altijd blijvend herstel op lange termijn. Voorbeelden van groepsbehandeling zijn de mannengroep (voor mannen met een seks- of pornoverslaving), de partnergroep en de stoppen-met-rokengroep. Is dit iets voor jou?
Individuele behandeling
Bij individuele behandeling kom je wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij. Is dit iets voor jou?
Meerdaagse groepsbehandeling | 12 Stappen programma
Bij de meerdaagse groepsbehandeling kom je 2 of 3 dagen per week naar een locatie van Terwille voor je behandeling. Aan de hand van een 12-stappenplan leer je niet alleen je verslaving doorbreken, maar ook je levensstijl te veranderen. Is dit iets voor jou?
Terugvalpreventie
Tijdens de dag behandeling volg je het programma terugvalpreventie. Dat betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden. In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen. Is dit iets voor jou?