Harddrugs

Onder harddrugs vallen verschillende middelen zoals cocaïne (coke), crack, speed, heroïne, XTC, paddo’s en GHB. Deze drugs zijn populair in het uitgaansleven. Maar er zitten grote risico’s aan.

De spanning en kick kunnen verleidelijk zijn. Maar al deze middelen zijn verslavend, kosten veel geld en zijn erg slecht voor je gezondheid. Daarom is harddrugs in Nederland verboden. Als je regelmatig een van deze middelen gebruikt, kun je zware ontwenningsverschijnselen krijgen als je stopt. Maar stoppen levert je ook een betere gezondheid op. Wil jij stoppen? Hier kunnen wij jou verantwoord in begeleiden.

Herken je een of meer van de volgende dingen?

  • Een feestje is voor jou niet compleet zonder XTC, coke of GHB
  • Het gebruik van harddrugs is voor jou een manier om je gevoel te verdoven en pijn te vergeten
  • Je gebruikt ook overdag op je werk, of op school
  • Stoppen lukt niet of je bent bang voor de gevolgen ervan
  • Je maakt je zorgen over iemand in je omgeving

 

Neem contact op om te stoppen met harddrugs. Terwille heeft locaties in Enschede, Rijssen, Lelystad, Almere, Den Helder, Hoorn, Heerhugowaard en Groningen.

Direct aanmelden

Basisaanbod

Anonieme online hulp

Bij anonieme online hulp kun je vrijblijvend mailen, bellen of chatten met een hulpverlener. Je kunt vragen stellen over middelengebruik of bepaalde gewoontes en ontvangt professioneel advies. Jij bepaalt welke informatie je wilt geven, geen vraag of situatie is ons te gek. Je kunt eenmalig contact opnemen of een afspraak maken voor meerdere online contactmomenten. Als je na een mailwisseling graag een persoonlijke afspraak maakt, kan dat ook. Je hoeft het niet alleen te doen! Is dit iets voor jou?

Lees meer

Begeleiding

Bij woonbegeleiding ontvang je praktische hulp bij jou thuis. Je krijgt hulp op gebied van wonen, geldzaken, sociale contacten, persoonlijke problemen, zinvolle dag invulling of werk en gezondheid. Dit kan zijn in je eigen woning of in een woning van Terwille als je geen eigen huis hebt. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Groepsbehandeling

Bij groepsbehandeling kom je voor groepsgesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij. In de groep is er ruimte voor jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om te breken met je verslaving. De groep biedt kansen om het geleerde meteen in de praktijk te oefenen en elkaar hierbij te steunen. Het doel is altijd blijvend herstel op lange termijn. Voorbeelden van groepsbehandeling zijn de mannengroep (voor mannen met een seks- of pornoverslaving), de partnergroep en de stoppen-met-rokengroep. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Individuele behandeling

Bij individuele behandeling kom je wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt en kun je tegelijk blijven functioneren in je gezin, op je werk en in de maatschappij. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Meerdaagse groepsbehandeling Minnesota

Bij de meerdaagse groepsbehandeling kom je 2 of 3 dagen per week naar een locatie van Terwille voor je behandeling. Aan de hand van een 12-stappenplan leer je niet alleen je verslaving doorbreken, maar ook je levensstijl te veranderen. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Opname

Als de problemen door je verslaving erg groot zijn, kan een tijdelijke opname een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld als je lichamelijk erg afhankelijk bent van alcohol of drugs, of als gesprekken of een dagbehandeling niet voldoende blijkt om van je verslaving af te komen. Terwille zoekt samen met jou naar de beste plek, afhankelijk van het doel van de opname en jouw wensen. We werken nauw samen met verschillende opnameplekken en afkickklinieken in Nederland. Is dit iets voor jou?

Lees meer

Terugvalpreventie

Tijdens de dag behandeling volg je het programma terugvalpreventie. Dat betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden. In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen. Is dit iets voor jou?

Lees meer