Spetse Hoeve in coronatijd

Op de Spetse Hoeve gaat de zorg gewoon door, net als op de andere beschermde woonlocaties van Terwille. Ook is er nog steeds nieuwe instroom mogelijk. Het personeel is voorbereid, en heeft quarantainekamers ingericht mocht er iemand besmet raken. De bewoners kunnen op dit moment niet met verlof of bezoek ontvangen, maar maken er samen het beste van. Swanny van der Scheer, coördinator van de Spetse Hoeve vertelt:

talentenpleinNog niemand ziek

Ons programma gaat op dit moment nog door zoals anders. Gelukkig heeft het virus ons nog niet bereikt. Er is nog niemand ziek! Het personeel niet, maar ook de mannen niet. En dat terwijl we normaal toch vaak te maken hebben met ziekmeldingen. We hebben al wel veel voorbereid voor als het virus ons bereikt.  

 

Doorgaan

Mochten er medewerkers besmet raken, dan doen we er alles aan om de belangrijkste dingen gewoon door te laten gaan: de dagstructuur, het werken op het terrein en de verzorging van de dieren. We proberen het per moment te bekijken. We prijzen ons gelukkig met de landelijke omgeving in een dunbevolkt gebied: mountainbiken, fietsen en wandelen kan nu nog. Dat doen we dan ook zo veel mogelijk.

Plek voor nieuwe mensen

De Spetse Hoeve zit op dit moment nog niet helemaal vol. Als er nieuwe mensen zijn die een plek nodig hebben, dan staan we daar open voor. Ook in deze tijd willen we mannen de kans bieden om te werken aan hun problemen. Om de risico’s te beperken, moeten nieuwe mensen wel eerst een week in quarantaine. We hebben daar speciale kamers voor ingericht.

Pooltafel

We zijn blij dat het zo goed gaat in deze verwarrende en angstige tijd. We hebben alleen een probleem voor de binnenblijvers (wie weet wat de komende tijd nog brengt): onze veelgebruikte pooltafel is echt aan zijn eind …  Dus mocht iemand ons voor een zacht prijsje aan een goede pooltafel kunnen helpen, dan houden we ons aanbevolen. Een potje poolen is voor de mannen een fijne uitlaatklep!”

Iemand verwijzen, of tips over een pooltafel? Neem dan contact met ons op!