De Spetse Hoeve

‘’Samen werken aan een nieuwe toekomst.’’ Dat is waar de Spetse Hoeve voor staat. We willen samen met jou aan de slag voor het leven na een justitieel traject. We stimuleren je om eigen keuzes te maken en structuur aan te brengen in je leven. In de rust op de boerderij kun je nadenken over wat JIJ wilt in het leven en hoe je dit kan bereiken.

De locatie
De Spetse Hoeve staat in de mooie omgeving van Oost-Groningen. De voormalige boerderij biedt ruimte voor het verblijf van maximaal 15 bewoners. Er is veel rust en ruimte. Je hebt een eigen slaapkamer. De woonkamer, badkamer en keuken worden gedeeld. Daarnaast is er een groot buitenterrein met verschillende dieren, een werkplaats, een tuin en kassen. De Spetse Hoeve heeft een landwinkel met eigen producten van het land en handgemaakte houten meubels uit de eigen werkplaats. Verder is er op het terrein een fitnessruimte en er zijn mountainbikes beschikbaar om de mountainbike-routes in de omgeving te verkennen.

Wat ga je doen?
Het behandeltraject duurt minimaal 6 maanden. Tijdens dit traject werk je aan de punten waar voor jou winst te behalen valt. Je kunt verschillende behandelingen volgen zoals een 12-stappenprogramma (Minnesotabehandeling) terugvalpreventie en cognitieve gedragstherapie. Je kunt veel buiten in de natuur zijn: ook paardencoaching en running therapie kunnen deel uitmaken van het werken aan een nieuwe toekomst.

Elke bewoner stelt samen met Terwille een zorgplan op. Dit is een persoonlijk plan van aanpak, waarbij we uitgaan van jouw situatie en wensen. In het plan werk je toe naar een vrij leven waarin je gezonde keuzes maakt. Tijdens je verblijf op de Spetse Hoeve kun je ook alvast nadenken over een vervolg. Binnen Terwille zijn er een aantal geschikte doorstroomwoningen. Hier kun je onder begeleiding verder werken aan je zelfstandigheid.

Terwille team
Op de boerderij woont een zorgcoördinator en een ervaringsdeskundige. Ook komen er dagelijks behandelaars en begeleiders van Terwille op de Spetse Hoeve voor de behandeling en ondersteuning bij praktische zaken. Samen vormen zij het ROER-team. (Richting Op Eigen Regie). In het team zitten ook ervaringsdeskundigen die zich goed in jouw persoonlijke situatie kunnen verplaatsen. Je gaat aan de slag met vaardigheden die je nodig hebt om weer zelfstandig te kunnen zijn. We vinden het belangrijk dat we dit samen en op gelijke voet gaan ontdekken. Het gaat om jouw leven en jouw herstel dus jouw keuzes zijn van belang.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Ervaringen
“Ik mag opnieuw beginnen. Ik was letterlijk alles kwijt: mijn kinderen, familie en mijn huis. Nu ben ik druk bezig om mijn leven terug te krijgen en relaties opnieuw op te bouwen.” – Johan (bewoner)

‘’Ik trek met de mannen op en spreek hen vooral in de wandelgangen. Ook begeleid ik hen bij praktische zaken en zet ik mijn ervaringsdeskundigheid in bij het behandelprogramma. Ik vraag wat hun kwaliteiten zijn, wat ze in het verleden voor werk hebben gedaan. Als ze daar iets mee willen, steun ik hen daarin.” Sherwin (ervaringsdeskundige)

Facebookpagina van de Spetse Hoeve