spetse hoeve

de Spetse Hoeve

Je eigen keuzes maken, dat is wat je wilt. Weer zelf aan het roer van je eigen leven staan. Die kans krijg je op de Spetse Hoeve, om te werken aan Richting Op Eigen Regie (ROER).

Spetsehoeve Terwille werkplaatsDe Spetse Hoeve staat in de mooie omgeving van Oost-Groningen. De voormalige boerderij biedt ruimte voor het verblijf van maximaal 15 bewoners. Er is veel rust en ruimte. Je hebt een eigen slaapkamer. De woonkamer, badkamer en keuken worden gedeeld. Daarnaast is er een groot buitenterrein met verschillende dieren, een werkplaats, een tuin en kassen.De Spetse Hoeve heeft een landwinkel met eigen producten van het land en handgemaakte houten meubels uit de eigen werkplaats. Verder is er op het terrein een fitnessruimte en er zijn mountainbikes beschikbaar om in de MTB-routes in de omgeving te verkennen.

Voor wie?

De Spetse Hoeve is geschikt voor jou als je wilt re-integreren na een justitieel traject of als je moeite hebt met het aanbrengen van structuur. Je wordt gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan en hebt veel inspraak in je eigen traject en het gezamenlijk leven op de Spetse Hoeve. Daarbij krijg je ondersteuning van ons. Wij helpen jou om de wind in de zeilen te houden.

Wat ga je doen?

Het behandeltraject duurt minimaal 6 maanden. Tijdens dit traject werk je aan de punten waar voor jou winst te behalen valt. Je volgt verschillende behandelingen zoals een 12-stappenprogramma (Minnesotabehandeling), terugvalpreventie en cognitieve gedragstherapie. Je kunt veel buiten in de natuur zijn: ook paardencoaching en running therapie kunnen deel uitmaken van het werken aan herstel.

Terwille biedt een compleet programma voor re-integratie. Daarom kijk je al tijdens je verblijf naar een passende vervolgplek. Terwille heeft hiervoor ook diverse, geschikte doorstroomwoningen in de regio, waar je onder begeleiding verder kunt werken aan je zelfstandigheid.

ROER-team

Op de boerderij wonen een beheerder en een zorgcoördinator. Ook komen er dagelijks behandelaars en begeleiders van Terwille op de Spetse Hoeve voor de  behandeling en ondersteuning bij praktische zaken. Samen vormen zij het ROER-team. De medewerkers van het ROER-team verstaan de kunst van het ondersteunen en het komen tot meer zelfregie: jij wilt veranderen, wij zorgen voor de kaders waarmee je kunt werken. Je gaat aan de slag met het leren van vaardigheden die je nodig hebt om weer zelfstandig te kunnen zijn.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.