spetse hoeve

de Spetse Hoeve

Je eigen keuzes maken, dat is wat je wilt. Weer zelf aan het roer van je eigen leven staan. Die kans krijg je op de Spetse Hoeve, om te werken aan Richting Op Eigen Regie (ROER).

Spetsehoeve Terwille werkplaatsDe voormalige boerderij biedt ruimte voor het verblijf van 15 bewoners. Ieder heeft een eigen slaapkamer. De woonkamer, badkamer en keuken worden gedeeld. Met de medebewoners bepaal je hoe je deze gezamenlijke verantwoordelijkheid gaat vormgeven. Rondom de boerderij is er genoeg ruimte om lekker bezig te zijn: je kunt mountainbiken, er is runningtherapie, er is een fitnessruimte, een werkplaats waar geklust kan worden.

Voor wie?

De Spetse Hoeve is geschikt voor jou als je wilt re-integreren na een justitieel traject of als je moeite hebt met het aanbrengen van structuur. Je wordt gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan en daarbij krijg je ondersteuning van ons. Wij helpen jou om de wind in de zeilen te houden.

Duur

Het behandeltraject loopt minimaal 6 maanden, tijdens dit traject zorg je voor een passende vervolgplek. Terwille heeft ook vijf geschikte doorstroomwoningen in de omgeving van de Spetse Hoeve waar je onder begeleiding verder kunt werken aan je zelfstandigheid.

Zelfregie

Jij wilt leren, veranderen. Dus zorgen wij voor de kaders zodat jij kunt werken aan jezelf. Je gaat aan de slag met het leren van vaardigheden die je nodig hebt om weer zelfstandig te kunnen zijn.

Behandeling

Tijdens je verblijf zijn er verschillende programma’s die je volgt: de Minnesotabehandeling, terugvalpreventie, cognitieve gedragstherapie, creatieve therapie en runningtherapie. In deze behandeling ga je aan de slag met aspecten die je op dit moment belemmeren om goed te functioneren in deze maatschappij. Je gaat je verantwoordelijkheid (leren) nemen en je gaat werken aan de punten waar er voor jou winst te behalen valt. Wij bieden jou de mogelijkheid om weer zelf het roer van je leven in handen te nemen.

ROER-team

Op de boerderij wonen een beheerder en een zorgcoördinator. Ook komen er dagelijks behandelaars en begeleiders van Terwille op de Spetse Hoeve om de bewoners te ondersteunen met een Minnesotabehandeling en hulp bij praktische zaken. Samen vormen zij het ROER-team. De medewerkers van het ROER-team zijn bekend met de doelgroep en ze verstaan de kunst van het ondersteunen en het komen tot meer zelfregie.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over project ROER.