Nieuws

19 jan

Beschermde woonplekken

Ieder mens heeft behoefte aan een thuis, een eigen plek. Om je huis een prettige plek te laten zijn, moet je een aantal zaken op orde hebben. Om je hierbij te helpen, heeft Terwille een aantal leerhuizen waar je een tijd lang begeleid kunnen wonen. Met goede en persoonlijke hulp werk je toe naar zelfstandig wonen en het behoud daarvan. Jij krijgt de begeleiding die jij nodig hebt om weer sterk in je schoenen te staan.

Lees meer
23 dec

Hulp aan familie

Wanneer je partner, kind of iemand anders in je omgeving verslaafd is, heb je veel vragen. Daarom biedt Terwille ook hulp aan familieleden van verslaafden. Wat kun je doen als je hiermee te maken krijgt? Waar ligt jouw verantwoordelijkheid en wanneer moet je juist leren loslaten? Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
09 dec

Taalondersteuning Nederlands

Werk je in de seksbranche en wil je je kennis van de Nederlandse taal graag verbeteren? Kom dan naar de gratis taalondersteuning bij Terwille. De lessen zijn elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in het pand van Terwille aan de Akerkhof 20. Er is koffie en thee en alles is gratis. Motivatie is het belangrijkste! De taalondersteuning wordt aangeboden in samenwerking met Humanitas.

Lees meer
09 feb

Veilige verblijfsplekken

Wil je niet meer in de prostitutie werken? Dan kan Terwille je helpen om eruit te stappen. We kunnen je snel naar een veilige plek brengen op een geheime locatie. Ook kunnen we je helpen bij het vinden van ander werk en andere woonruimte, en bieden we praktische hulp.

Lees meer
02 feb

E-hulp

Terwille biedt ook online hulp (E-hulp). We bieden een online beveiligde omgeving, waar je o.a. een intakeformulier kunt invullen, opdrachten kunt plaatsen, je behandelplan kunt inzien en online contact hebt met je behandelaar. Wil je graag gebruik maken van deze hulpvorm?

Lees meer
02 feb

Relatiegesprekken

Verhoudingen in het netwerk kunnen door verslavingsproblemen verstoord raken. Bij relatie- en/of gezinsgesprekken voor partners, ouders, gezins- en familieleden is er de mogelijkheid om deze verhoudingen weer in balans te krijgen. Tijdens de gesprekken komen er thema’s aan bod: onderzoeken hoe mensen zich verhouden tot zichzelf en tot de ander, medeafhankelijkheid doorbreken en een nieuwe balans vinden in de verhoudingen in het netwerk nadat de verslaving is stopgezet. Interesse? Neem contact op.

Lees meer
02 feb

Praktische hulp

Je bent werkzaam in de seksbranche en je wilt dat alles veilig en goed geregeld is. Als je vragen hebt, kun je bij Terwille terecht. We zijn creatief en zoeken graag naar oplossingen die bij jou passen! Onze medewerkers komen op vaste tijden langs bij verschillende clubs in Groningen en Drenthe, op de tippelzone en bij de raamstraat. Ook kun je op werkdagen bij Terwille binnenlopen aan de Akerkhof 20 in Groningen. Je kunt bij ons terecht bij vragen en problemen. We zijn er voor jou en gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! Je mag ook bellen of mailen.

Lees meer
02 feb

Opname

Als de problemen door je verslaving erg groot zijn, kan een tijdelijke opname een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld als je lichamelijk erg afhankelijk bent van alcohol of drugs, of als gesprekken of een dagbehandeling niet voldoende blijkt om van je verslaving af te komen. Terwille zoekt samen met jou naar de beste plek, afhankelijk van het doel van de opname en jouw wensen. We werken nauw samen met verschillende opnameplekken en afkickklinieken in Nederland. Is dit iets voor jou?

Lees meer
02 feb

Nazorg terugvalpreventie

Terugvalpreventie betekent dat je leert voorkomen dat je terugvalt in oude gewoontes of ongezond gedrag. Je leert je verslaving in de hand houden, zodat je ook op lange termijn kunt blijven volhouden. In deze behandeling bespreek je samen hoe je het risico voor een terugval op tijd kunt herkennen. Je krijgt handvatten om op een goede manier met moeilijke situaties om te gaan en hoe je in verschillende fases goed in kunt grijpen. Is dit iets voor jou?

Lees meer
02 feb

Nazorg

Bij de Minnesota behandeling kom je een dagdeel per week naar een locatie van Terwille. De groep biedt kansen om het geleerde meteen in de praktijk te oefenen en elkaar hierbij te steunen. Aan de hand van een 12-stappenplan leer je niet alleen je verslaving doorbreken, maar ook je levensstijl te veranderen. Is dit iets voor jou?

Lees meer